luni, 23 martie 2015

30.03-3.04-2015


SARCINA DE LUCRU:
1. Studiati urmatorul soft educational:





2. Alegeti unul din subiectele tratate si aprofundati-l prin studiu individual.
3. Realizati o prezentare Power Point cu notiunile studiate.
4. Predati lucrarea sefului de clasa pana la data de 20.04.2015.


 Suport de curs: MicrosoftAccess2007.pdf

 Microsoft Office Access 2007
Microsoft Office Access 2007 organizează informațiile în tabele: liste de rânduri și coloane ce amintesc de registrul unui contabil sau de o foaie de lucru din Microsoft Office Excel 2007. Într-o bază de date simplă, se poate să aveți doar un singur tabel. Pentru cele mai multe baze de date va trebui să aveți mai multe. De exemplu, se poate să aveți un tabel care stochează informații despre produse, alt tabel care stochează informații despre comenzi și un altul cu informații referitoare la clienți.
Imagine descriind trei tabele în foi de date
Fiecare rând se mai numește înregistrare și fiecare coloană, de asemenea, se mai numește câmp. O înregistrare este o modalitate semnificativă și consistentă de a combina anumite informații. Un câmp este un element singular de informație - un tip de element care apare în orice înregistrare. De exemplu, în tabelul produse, fiecare rând sau înregistrare ar conține informații despre un produs. Fiecare coloană sau câmp conține un anumit tip de informație despre acest produs, cum ar fi numele sau prețul.

 

 Deschiderea aplicaţei MS Access

Start->Programs->Microsoft Office-> Microsoft Office Acces sau, dacă există pictograma pe desktop, se execută dublu pe aceasta.

Deschiderea unei baze de date existente


Meniul File->Open->Se selectează baza de date care se doreşte a fi deschisă ->Open

Modificarea bazei de date


După ce a fost creată o bază de date, aceasta se poate modifica prin crearea de noi obiecte: tabele, interogări, rapoarte etc. De asemenea, operații de modificare a bazei de date pot fi efectuate cu ajutorul opțiunilor din meniul Edit: Copy, Cut, Delete, Rename care se aplica obiectelor conținute de baza de date.

Salvarea şi închiderea unei baze de date existente