joi, 2 noiembrie 2017

Sem I 1.11-4.11.2017

Competente generale:  Elaborarea unor produse utilizabile care să dezvolte spiritul inventiv şi creativitatea
Competenţe specifice: Aplicarea elementelor de bază în procesarea textului

Materiale didactice utile studiului:
Suport de curs <<descarca>>
Fise de lucru: <<descarca>>
Soft educational<<descarca>
Aplicatii practice:<< descarca >>
Programa scolara <descarca>
Manual <<descarca>>
Diagrame in Powert Point

Lucrul cu diagramele este unul dintre paşii frecvenţi prin care aveţi posibilitatea să prezentaţi şi să comparaţi într-un mod elegant elementele cifre din tabel.




Există două metode pentru crearea diagramelor. 
• Faceţi clic pe fila „Inserare”, apoi pe pictograma „Diagramă” de pe această filă, în grupul „Ilustraţii”
• A doua variantă este să inseraţi diagrama prin „Aspect diapozitiv”, unde selectaţi „Titlu şi conţinut”, apoi selectaţi pictograma de tipul „Diagramă”.
Coloană
Diagramele coloană afișează modificările datelor pe o perioadă de timp sau ilustrează comparații între elemente. Categoriile sunt organizate pe orizontală, iar valorile pe verticală, pentru a evidenția variația în timp.
Diagramă coloană
Diagramele de tip coloană stratificată expun relaţia elementelor individuale faţă de întreg.
Diagramă coloană 3-D perspectivă
Diagramele coloană cu perspectivă 3-D compară punctele de date de-a lungul a două axe. În această diagramă 3-D, este posibil, de exemplu, să comparați performanța vânzărilor din Europa desfășurate pe parcursul a patru trimestre cu performanța altor două departamente.
Con, cilindru și piramidă
Marcatorii de date con, cilindru și piramidă oferă un aspect stilizat coloanelor 3-D și diagramelor bară.
diagramă cu bare cu marcatori de date cilindru 3-d
diagramă coloană 3-d cu marcatori de date piramidă
Bară
Diagramele bară ilustrează comparații între elemente individuale. Categoriile sunt organizate pe verticală, iar valorile pe orizontală, pentru a atrage atenția asupra comparării valorilor și pentru a evidenția mai puțin timpul.
Diagramă bară
Diagramele bară stratificată expun relaţia elementelor individuale cu întregul.
Diagramă bară stratificată
Linie
O diagramă linie expune tendinţele din date la intervale egale.
linie de conexiune
Zona
O diagramă de tip suprafaţă plană evidenţiază mărimea schimbării în timp. Afişând suma valorilor reprezentate grafic, o diagramă de tip suprafaţă plană mai expune şi relaţia dintre părţi şi întreg.
Diagramă de tip suprafaţă plană
În acest exemplu, o diagramă de tip suprafaţă plană scoate în evidenţă vânzările crescute din Washington şi ilustrează contribuţia fiecărui stat la totalul vânzărilor.
Diagrame XY (prin puncte)
Diagramele xy (dispersate) fie afișează relația dintre valorile numerice ale mai multor serii de date, fie introduc două grupuri de numere ca o serie unică de coordonate xy. Aceasta afișează intervale inegale - sau constelații - de date și se utilizează de obicei pentru datele științifice.
Când aranjați datele, plasați valorile x într-un singur rând sau coloană și introduceți valorile y corespunzătoare în rândurile sau coloanele apropiate.
date pentru a fi în diagramă
Diagramă xy (prin puncte)
Cu bule
O diagramă cu bule este un tip de diagramă xy (prin puncte). Dimensiunea unui marcator de date indică valoarea unei a treia variabile.
Pentru a aranja datele, plasați valorile x într-un rând sau într-o coloană și introduceți valorile y corespunzătoare și dimensiunea bulelor în rândurile sau coloanele apropiate.
Date de reprezentat în diagramă
Diagramă cu bule
Diagrama din acest exemplu arată că o Companie A are cele mai multe produse și cel mai larg acces pe piață, dar nu are vânzările cele mai ridicate.
Radială
O diagramă radială expune dimensiunea proporţională a elementelor care compun o serie de date faţă de suma elementelor. Ea expune întotdeauna numai o singură serie de date şi este convenabilă când se evidenţiază un element semnificativ.
Diagramă radială
Pentru ca porțiuni mici să fie mai ușor de văzut, aveți posibilitatea să le grupați ca element unic într-o diagramă cu structură radială, apoi să scindați elementul respectiv într-o cu structură radială mai mică sau într-o diagramă bară lângă diagrama principală.
Diagramă cu structură radială care conține mai mici diagrame cu structură radială
Structură inelară
La fel ca diagramele cu structură radială, diagramele cu structură inelară arată relația părților cu întregul, dar acestea pot conține mai multe serii de date. Fiecare inel dintr-o diagramă cu structură inelară reprezintă o serie de date.
Diagramă de structură inelară
Stoc

SARCINA DE LUCRU: