luni, 29 februarie 2016

29.02.2016 Aplicatii

Aplicatii practic - Teme propuse

Tema nr. 1

1. Sa se lanseze în executie tabelatorul Excel si sa deschida o noua mapa de lucru. Sa se redenumeasca foaia de lucru cu numele Sheet1; noua denumire va fi Produse.
2. În foaia de lucru cu numele Produse se va introduce, începând cu celula A1, un tabel care sa contina pe linii denumirile a cel putin trei produse ale unei firme imaginare. Coloanele vor reprezenta lunile Ianuarie, Februarie si Martie, iar la intersectia dintre o linie si o coloana a tabelului se va afla numarul de bucati vândute din produsul corespunzator respectivei linii în luna corespunzatoare coloanei. Într-o ultima coloana a tabelului se va mentine pretul unitar pentru fiecare dintre produsele firmei. Pentru formatarea capului de tabel se va folosi fontul Arial Italic de 13 puncte, iar pentru celelalte celule fontul Times New Roman Normal de 14 puncte.
3. Sa se calculeze, pentru fiecare produs în parte, sumele obtinute din vânzari pe toate cele trei luni, apoi sa se calculeze încasarile totale ale firmei pe fiecare dintre cele trei luni. Se vor utiliza operatii de copiere a continutului unor celule.
4. Sa se mute tabelul creat anterior în zona având celula B3 ca si colt stânga-sus, dupa care sa se salveze mapa de lucru curenta într-un fisier cu numele firma.xls.

5. Sa se creeze 2 diagrame semnificative pentru situatia data de problema

Tema nr. 2

1. Sa se lanseze în executie tabelatorul Excel si sa se deschida o noua mapa de lucru. Sa se redenumeasca foaia de lucru cu numele Sheet2; noua denumire va fi Telefon. Aceasta foaie de lucru va fi apoi adusa pe prima pozitie în cadrul mapei curente.
2. Sa se creeze, în cadrul foii de lucru Telefon, un tabel Excel care sa simuleze evidentele unei companii de telefoane. Pentru fiecare abonat se vor retine: numele abonatului, numarul de telefon si sumele de plata pe fiecare din lunile anului. Pentru editarea capului de tabel se va utiliza fontul Times New Roman de 13 puncte.
3. Pe baza datelor din tabel sa se calculeze, pentru fiecare abonat, o suma lunara medie de plata, precum si suma totala pe care compania o are de încasat de la abonati.
4. Sa se copieze capul de tabel într-o alta foaie de lucru a mapei curente, foaie care va primi denumirea Tabel. Sa se salveze mapa de lucru curenta într-un fisier cu numele abonati.xls.
5. Sa se creeze 2 diagrame semnificative pentru situatia data de problema

Tema nr. 3

1. Sa se deschida o noua mapa de lucru Excel care sa fie salvata într-un fisier cu numele librar.xls.
2. Sa se creeze, în cadrul foii de lucru curente, un tabel Excel care sa descrie vânzarile unei librarii pentru patru titluri. Pentru fiecare titlu se vor retine denumirea cartii, autorul, pretul unitar, intrari (numarul de produse primite), iesiri (cantitate vânduta). Pentru editarea capului de tabel se va utiliza fontul Times New Roman, înclinat si de 12 puncte, iar pentru liniile tabelului se va folosi fontul Arial de 11 puncte. Foaia de lucru va avea numele CARTE.
3. Pe baza datelor din tabelul anterior, sa se calculeze stocul existent la fiecare titlu si suma obtinuta din vânzarea fiecarui tip de produs. Sa se determine apoi vânzarile totale.
4. Sa se creeze 2 diagrame semnificative pentru situatia data de problema

Tema nr. 4


1. Sa se lanseze în executie tabelatorul Excel si sa se completeze celulele primei linii cu titlurile de coloane din figura. Foaia de lucru va purta numele Elevi, iar fisierul creat se va numi Clasa.xls.
2. Sa se introduca datele în tabelul nou creat, apoi sa se sorteze crescator dupa numarul matricol înregistrarile din foaia creata.

3. Sa se adauge o noua coloana care sa contina media elevului pe ultimul semestru. Se vor completa celule respectivei coloane, dupa care se va calcula media generala a elevilor cu medii mai mari decât 8.


4. Sa se calculeze numarul de elevi din fiecare clasa si sa se reprezinte, pe un grafic de tip placinta (Pie), ponderea în procente a fiecarei clasei în numarul total de studenti.
5. Sa se calculeze numarul de medii cuprinse în fiecare din intervalele [5,6), [6,7), [7,8), [8,9), [9,10), respectiv numarul de medii de 10 si sa se reprezinte pe un grafic de tip Line repartitia notelor (similar cu graficul din figura).