luni, 25 noiembrie 2013

Concurs judetean



INVITAŢIE
Liceul Teoretic ,,Vasile Alecsandri” Iaşi, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Iaşi, organizează CONCURSUL JUDEŢEAN,,LA UN CLICK DISTANŢĂ DE VACANŢĂ” -  EDIŢIA a II-a ce va avea loc la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Iaşi, Str. Costache Negri nr. 50,  în data 19 decembrie 2013, începând cu ora 11.30.
Concursul este aprobat de I.S.J. Iaşi, şi se adresează  cadrelor didactice, elevilor şi preşcolarilor din întreaga ţară.
            MOTIVAREA PROIECTULUI
Stimularea creativităţii, interesului pentru păstrarea tradiţiilor şi obiceiurilor locale legate de sărbătorile de iarnă, păstrarea şi perpetuarea tradiţiilor.
            OBIECTIVELE URMĂRITE
·         Promovarea tradiţiilor şi valorilor autentice româneşti
·         Implicarea activ participativă a elevilor si cadrelor didactice în vederea dezvoltării creativităţii şi expresiei artistice şi realizarea unui schimb de experienţă între cadrele didactice şi elevii participanţi.
SELECTAREA LUCRĂRILOR
Comitetul de organizare al concursului îşi rezervă dreptul de a selecta lucrările pe criterii artistice şi de respectare a temei concursului.  
Lucrările  vor fi trimise până la data de 14 decembrie 2013 (data poştei)  pe adresa liceului. Lucrările trimise după acestă dată nu vor fi luate în considerare.
Concursul se va desfăşura pe secţiuni astfel:
A. Desene pe calculator având ca tematică iarna în viziunea copiilor
B. Desene pe calculator având ca tematică sărbătoarea sfântă a Crăciunului
C. Desene pe calculator având ca tematică masca de iarnă din zona Moldovei
Lucrările vor fi realizate pe calculator utilizând diferite programe. Vor fi înscrise în concurs doar lucrări originale, executate integral de elevi sau preşcolari. Coordonatorii îşi asumă responsabilitatea originalităţii lucrărilor înscrise în concurs.
 Fiecare lucrare va fi listată color în format A4 şi va avea în dreapta jos o etichetă pe care se vor specifica următoarele: numele şi prenumele elevului, clasa, şcoala, numele cadrului didactic îndrumător şi secţiunea la care participă.
Fiecare profesor coordonator poate participa cu elevii independent la oricare dintre cele trei secţiuni ale concursului, la două, sau la toate trei. Nu există limită de număr pentru preşcolarii / elevii înscrişi de acelaşi coordonator. Nu se admite decât maxim un coordonator pentru fiecare lucrare din cadrul concursului, indiferent de secţiune. Participanţii transferă organizatorilor concursului toate drepturile asupra lucrărilor, care vor deveni proprietatea acestora şi nu vor fi returnate.
Pentru toate secţiunile se vor acorda premii şi menţiuni pe nivele de studii (preşcolar, primar, gimnazial şi liceal) în proporţia de 25% din numărul total al participanţilor, conform Regulamentului General de Organizare a Concursurilor Şcolare. Nu se vor acorda premii materiale. Nu se admit contestaţii.
Toate lucrările, indiferent de secţiune, vor fi însoţite de formularul de înscriere completat de către cadrul didactic îndrumător.
Fişa de participare completată trebuie trimisă și pe adresa de e-mail: basu_mihaela@yahoo.com
Plicul cu lucrări trebuie să cuprindă şi: fişa de participare completată, fotocopie după chitanţa de achitare a taxei de participare şi un plic autoadresat timbrat cu valoare de 3 lei.
Fiecare cadru didactic, elev/preşcolar participant va primi diplomă de participare la concurs.
Diplomele de participare şi diplomele de premiu vor fi expediate până la sfârşitul lunii ianuarie 2014.
Persoană de contact: Prof. Băsu Mihaela, tel 074 750 2681, e-mail: basu_mihaela@yahoo.com