luni, 5 noiembrie 2012

Activitatea nr.8


 
Tranzitii, efecte de animatie, legaturi

AveÅ£i posibilitatea de a aplica efecte de animaÅ£ie, efecte speciale de imagine sau sunet textelor, reprezentărilor grafice, diagramelor ÅŸi altor obiecte din diapozitive, pentru a atrage atenÅ£ia asupra punctelor importante ÅŸi pentru a spori interesul pentru prezentare. 
Acestea sunt vizibile la Lansarea prezentării (Slide Show)

Aplicarea unui efect de animaţie standard unui element:
1. Selectaţi textul sau obiectul pe care doriţi să îl animaţi
2. Fila AnimaÅ£ii → grupul AnimaÅ£ii clic pe lista Animare (Fila Animations grupul Animations Animate), selectaÅ£i un efect de animaÅ£ie din lista de efecte predefinite. 




PuteÅ£i aplica oricâte efecte de animaÅ£ie obiectelor dintr-un diapozitiv, cu condiÅ£ia să nu îngreuneze prezentarea. Pentru a reda animaÅ£ia asociată obiectului ales, lansaÅ£i examinare animaÅ£ii urmând calea: fila AnimaÅ£ii → grupul Examinare → butonul Examinare (Fila Animations grupul Preview Preview).

 Aplicarea unui efect de animaÅ£ie particularizat unui element:
1. Selectaţi textul sau obiectul pe care doriţi să îl animaţi
2. Fila AnimaÅ£ii → grupul AnimaÅ£ii buton AnimaÅ£ie particularizată (Fila Animations grupul Animations Custom Animation), se deschide panoul cu acelaÅŸi nume în partea dreapta a ferestrei.

3. În panoul de activităţi deschis, faceţi clic pe Adăugare efect (Add Effect), apoi alegeţi una
sau mai multe din variantele următoare: Efecte din grupul Intrare (Entrance) pentru intrarea cu efect a textului sau obiectului dorit Efecte din grupul Accent (Emphasis) pentru a adăuga un efect de mărire/micşorare, rotire unui text sau unui obiect Efecte din grupul Ieşire (Exit) pentru a adăuga unui text sau unui obiect un efect de ieşire din diapozitiv Efecte din grupul Căi de mişcare (Motion Paths) pentru a adăuga un efect care face ca textul sau obiectul să se deplaseze în diapozitiv pe anumite direcţii, căi.


Eliminarea efectelor de animaţie
1. În modul de vizualizare Normal, selectaţi obiectul căruia vreţi să-i eliminaţi un efect ataşat
2. Fila AnimaÅ£ii → grupul AnimaÅ£ii buton AnimaÅ£ie particularizată (Fila Animations grupul Animations Custom Animation), se deschide panoul de activităţi corespunzător
3. Clic pe butonul Eliminare (Remove ). 


  Adăugarea efectelor de tranziÅ£ie între diapozitiveTranziÅ£iile între diapozitive sunt efecte asemănătoare animaÅ£iilor, care se lansează în vizualizarea Expunere diapozitive (Slide Show), atunci când se trece de la un diapozitiv la altul. AveÅ£i posibilitatea să controlaÅ£i viteza fiecărui efect de tranziÅ£ie între diapozitive ÅŸi să adăugaÅ£i sunete. 
Microsoft Office PowerPoint 2007 oferă multe tipuri diferite de tranziÅ£ii între diapozitive. Aplicarea efectelor de tranziÅ£ii în prezentare se face cu ajutorul filei AnimaÅ£ii → grupul TranziÅ£ie la acest diapozitiv (fila Animations → grupul Transition to This Slide).

 
Legaturi




SARCINA DE LUCRU:
1.Notati in caiete pasii si explicatiile profesorului.
2.Obiectelor create in ora anterioara aplicati-le diferite efecte de animatie, iar prezentarii diferite tranzitii.
3. Parcurgeti din urmatorul soft educational pentru lectia propusa: 
Soft educational AEL:  Microsoft PowerPoint     
4. Consultati suportul de curs propus, urmarind temele discutate la ora:
Suport de curs:Microsoft Power Point 2007
5. Rezolvati testele.

FIXARE CUNOSTINTE:
Capitolul: Microsoft Power Point
Test 1
Test 2
Test 3
Test 4
Test 5
Test 6