luni, 4 iunie 2012

Activitatea nr.16: 05.06.2012 - 08.05.2012

Rapoarte Access

Notiuni generale:

Când utilizați o bază de date, utilizați, de obicei, rapoarte pentru a vizualiza, formata și a rezuma datele. 
De exemplu, creați un raport de tip listă pentru a afișa numere de telefon pentru toate persoanele de contact sau un raport rezumat pentru a face totalul vânzărilor din firma dvs. în diferite regiuni și perioade de timp.
Un raport este un obiect de bază de date care se utilizează pentru a afișa și a rezuma date. Rapoartele furnizează o modalitate de distribuire sau de arhivare a unor instantanee de date, fie prin imprimare, fie prin conversia în fișiere PDF sau XPS, fie prin export în alte formate de fișier. 
 
Partile unui raport:
In Access, structura unui raport este împărțită în secțiuni.
Într-o bază de date client, aveți posibilitatea să vizualizați raportul în Vizualizare proiect pentru a vedea secțiunile sale.
În Vizualizare aspect, secțiunile nu sunt evidente, dar există și se pot selecta utilizând lista verticală din grupul Selecție din fila Format.
Pentru a crea rapoarte utile, trebuie să înțelegeți cum funcționează fiecare secțiune. De exemplu, secțiunea în care alegeți să plasați un control calculat determină modul în care Access calculează rezultatele.
Următoarea listă afișează un rezumat al tipurilor de secțiuni și utilizările lor:
  • Antet raport   Această secțiune se imprimă o singură dată, la începutul raportului. Utilizați antetul raportului pentru a afișa informațiile care apar în mod normal pe o copertă, cum ar fi o siglă, un titlu sau data. Când plasați un control calculat care utilizează funcția agregată Sum în antetul raportului, suma se calculează pentru întreg raportul. Antetul raportului se imprimă înainte de antetul paginii.
  • Antet pagină   Această secțiune se imprimă în partea de sus a fiecărei pagini. De exemplu, utilizați un antet de pagină pentru a repeta titlul raportului pe fiecare pagină.
  • Antet grup   Această secțiune se imprimă la începutul fiecărui grup nou de înregistrări. Utilizați antetul de grup pentru a imprima numele grupului. De exemplu, într-un raport grupat după produse, utilizați antetul de grup pentru a imprima numele produselor. Când plasați un control calculat care utilizează funcția agregată Sum în antetul grupului, suma se calculează pentru grupul curent. Într-un raport, pot exista mai multe secțiuni antet de grup, în funcție de numărul de niveluri de grupare adăugate. 
  • Detaliu   Această secțiune se imprimă o dată pentru fiecare rând din sursa de înregistrări. Secțiunea Detaliu este locul în care se plasează controalele care formează corpul principal al raportului.
  • Subsol grup   Această secțiune se imprimă la sfârșitul grup de înregistrări. Utilizați un subsol de grup pentru a imprima informații rezumative pentru un grup. Într-un raport, pot exista mai multe secțiuni subsol de grup, în funcție de numărul de niveluri de grupare adăugate.
  • Subsol pagină   Această secțiune se imprimă la sfârșitul fiecărei pagini. Utilizați un subsol de pagină pentru a imprima numerele de pagină sau informațiile pentru fiecare pagină.
  • Subsol raport   Această secțiune se imprimă o singură dată, la sfârșitul raportului. Utilizați subsolul de raport pentru a imprima totalurile raportului sau alte informații de rezumat pentru întreg raportul.
Crearea rapoartelor:
 Pentru a crea un raport se procedeaza astfel:
1. se alege optiunea Rapoarte.

Avem doua posibilitati de creare:
  • Creare raport in modul Vizualizare proiect si
  • Creare raport utilizand Expertul.









Tema pentru acasa
Vizualizati filmul si realizati rezolvarea aplicatiei dupa modelul oferit.